Organické produkty, které pečlivě a s láskou vybíráme pro každého člena rodiny.

Kokosový cukr BIO 300 g

109 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
24.5.2024
Možnosti doručení

Nutričně výživný kokosový palmový cukr je 100% přírodní sladidlo získané ručním sběrem nektaru z květů kokosové palmy pěstovaných podle zásad ekologického hospodářství. Má příjemně sladkou chuť s tóny karamelu a podobnou sladivost jako bílý řepný cukr. Oproti běžnému cukru má nižší glykemický index (GI=35).

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000Kč
Garance kvality
Garance kvality
Pečlivě produkty vybíráme
Odborné poradenství
Odborné poradenství
S letitými zkušenostmi
Pošli to dál
Pošli to dál
Nákupem pomáháte nemocným

Detailní popis produktu

Kokosový palmový cukr je přírodní sladidlo vyrobené z nektaru z květů kokosové palmy v Indonésii, který se následně nechá zkaramelizovat. Po vychladnutí se zpracovává a rozemele, aby získal krystalickou konzistenci. 

Kokosový cukr obsahuje přirozeně vyskytující se minerální látky, zejména je zdrojem vápníku.

Může se chlubit nízkým glykemickým indexem (GI=35), díky kterému nevyvolává vysoké kolísání hladiny cukru v krvi a hladiny inzulínu.

Díky jeho vlastnostem pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu, takže organismus zbytečně nepřekyseluje.

 

Výhody: 

  • zdravější náhrada klasického bílého řepného cukru
  • nízký glykemický index (GI=35)
  • lahodná karamelová chuť a vůně
  • ekologický význam pro životní prostředí 
  • vysoký obsah minerálů zejména vápníku

Věděli jste že?

Kokosový cukr neničí zdraví ani ekologii naší planety. Při pěstování palmy olejné na plantážích v monokulturách dochází k narušování půdou chemikáliemi a orbou a k následnému ničení okolní fauny a flory. Na rozdíl od palmového oleje se palmový kokosový cukr vyrábí šetrným udržitelným způsobem. Palmy se pro svou mízu místo kácení a rozřezání udržují. Organizace světové banky pro výživu a zemědělství (FAO) uvedla, že palmy dokáží produkovat mízu pro výrobu cukru až 100 let. Jedná se o velmi přínosné odvětví pro životní prostředí s využitím tradičních technik výroby.

Použití:

Díky téměř stejné sladivosti ho můžete nahradit ve stejném poměru 1:1 v receptech za bílý cukr. Lžičku kokosového cukru můžete přidat k doslazení kávy, čaje, kaše nebo smoothie, ale dokonce i dochucení nejrůznějších omáček. 

Výživové údaje na 100 g:

Energie: 1661 kJ / 391 kcal
Tuky: 0,75 g
z toho nas. mast. kys.: 0,4 g
Sacharidy: 97 g
z toho cukry: 94 g
Bílkoviny: 1,5 g
Vláknina: 1,5 g

Sůl: 0 g

Vápník: 520 mg (65%) *

* referenční hodnota příjmu

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu.

Složení: 

100% BIO kokosový cukr

Země původu:

Indonésie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Již starověký řecký lékař Hippokrates svým citátem: „Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda.“ sdělil to nejpodstatnější pro udržení zdraví. Příroda nabízí vše co potřebujeme pro udržení nejlepší psychické i fyzické kondice.

Veškeré známé i znovuobjevené produkty GOODIE přináší hodnotu pro celkové zdraví člověka, jsou etické, 100% čisté, přírodní a založené na základních předpokladech:

  • vegan
  • v částečně nebo 100% recyklovatelných obalech
  • ekologické
  • bez cukru
  • bez palmového oleje
  • bez laktózy
  • bez umělých dochucovadel
  • bez chemikálií
  • bez škodlivých éček
  • bez barviv
  • bez konzervantů

Výrobky a produkty si firma pečlivě vybírá, vyvíjí, testuje a zkouší dle přísných kriterií. Následně hodnotí všechny aspekty a přisuzuje důležitost hlavně původu, způsobu pěstování, zpracování a výroby surovin. Vyhrazují se proti konvenční průmyslové velkovýrobě, která degraduje přírodu a její potenciál. GOODIE přináší alternativu, jak o sebe a své okolí pečovat bez zbytečné zátěže a nežádoucích vedlejších účinků.

 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz